Kotisi ja omaisuutesi turvana asumisen oikeudellisissa kysymyksissä

Oma koti on monelle meistä yksi elämän suurimmista varallisuuden muodoista. Omistusasunto on usein ensisijaisesti omistajan itsensä ja hänen perheensä tukipiste ja turvapaikka. Koti voidaan kuitenkin nähdä myös sijoituksena, jonka arvon ajatellaan säilyvän tai jopa kasvavan.

Vuokra-asuminenkin on suosittua ja viime vuosina yhä useammat ovat ryhtyneet asuntosijoittajiksi ostamalla mahdollisesti useitakin kerrostaloasuntoja sijoituskäyttöön. Myös loma-asuntoja ostetaan sekä perinteisesti kiinteistöomaisuutena että lisääntyvässä määrin myös kaupungeista asunto-osakkeina.

Asunto-osakeyhtiö on ainutlaatuinen suomalainen asumisen hallintojärjestelmä, jota koskevia oikeuksia ja velvollisuuksia sääntelevät asunto-osakeyhtiölaki, yhtiöjärjestys ja järjestyssäännöt. Koti voi sijaita myös asuinkiinteistöllä, joita koskevia oikeussääntöjä on koottu maakaareen, maankäyttö- ja rakennuslakiin, kiinteistönmuodostamislakiin, yksityistielakiin sekä kiinteistön sijaintikunnan kaava-, rakennus- ja ympäristömääräyksiin ja muuhun hallintosääntelyyn.

Asumiseen ja loma-asumiseen liittyen nousee helposti esiin kysymyksiä, joiden ratkaisemiseen tarvitaan oikeudellista osaamista. Näiden kysymysten kärjistymistä riidoiksi on syytä mahdollisuuksien mukaan välttää ja parhaassa tapauksessa riitatilanteet ovat nopeastikin torjuttavissa juridisin neuvoin ja näihin liittyvin
sovintoneuvotteluin.

Ongelmallisimmat tilanteet liittyvät hyvin usein asuntokauppaan taikka asunnon tai taloyhtiön korjaussaneeraukseen, kun myyjä ja ostaja tai rakentaja ja rakennuttaja ajautuvat erimielisyyksiin.

Markkula Lakiasiaintoimisto Oy tarjoaa avuksesi asumisen oikeussääntöjen asiantuntemusta. Tarjoamme lakipalveluja taloyhtiöille ja niiden osakkaille, isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitukselle, asuntosijoittajille ja vuokralaisille sekä kiinteistökaupan osapuolille. Lähestymme asumisen juridiikkaa ratkaisuhakuisesti pyrkien osapuolten välillä aina ensisijaisesti sovintoon, koska riitojen kärjistyminen ja pitkittyminen ovat riidan molemmille osapuolille usein hyvin merkittävä kustannus- ja/tai terveysriski. Jos tilanteesi ei kuitenkaan ratkea sovinnollisesti ja ilman jämäkkää puolenpitoa, olemme tukenasi kaupan hinnanalennus- ja purkuneuvotteluissa sekä näitä mahdollisesti seuraavassa oikeudenkäynnissä.

Ota yhteyttä puhelimitse...

... tai varaa aikasi netissä.

Jätä meille viesti

Taloyhtiölle, osakkaalle ja isännöitsijälle

Kiinteistökaupan osapuolelle

Asuntosijoittajalle ja vuokralaiselle