Asumisen lakiasioiden asiantuntija

Tarjoamme osaavasti ja luotettavasti lakipalveluja asunto- ja kiinteistökaupan osapuolille, taloyhtiöille ja niiden osakkaille, isännöitsijöille sekä asuntosijoittajille ja vuokralaisille.

Toimimme asiakkaidemme apuna mm. kiinteistö- ja asuntokaupan riidoissa, vuokrasuhteen ongelmissa ja taloyhtiöiden hallinnollisissa kysymyksissä. Avustamme oikeudenkäynneissä, laadimme kauppa- ja lahjakirjat sekä tuemme taloyhtiöitä yhtiökokousten läpiviennissä ja yhtiön päätösasiakirjojen laatimisessa.

Asunto-osakeyhtiö on ainutlaatuinen suomalainen asumisen hallintojärjestelmä, jota koskevia oikeuksia ja velvollisuuksia sääntelevät asunto-osakeyhtiölaki, yhtiöjärjestys ja järjestyssäännöt. Koti voi sijaita myös asuinkiinteistöllä, joita koskevia oikeussääntöjä on koottu maakaareen, maankäyttö- ja rakennuslakiin, kiinteistönmuodostamislakiin, yksityistielakiin sekä kiinteistön sijaintikunnan kaava-, rakennus- ja ympäristömääräyksiin ja muuhun hallintosääntelyyn.

Asumiseen ja loma-asumiseen liittyen nousee helposti esiin kysymyksiä, joiden ratkaisemiseen tarvitaan oikeudellista osaamista. Näiden kysymysten kärjistymistä riidoiksi on syytä mahdollisuuksien mukaan välttää ja parhaassa tapauksessa riitatilanteet ovat nopeastikin torjuttavissa juridisin neuvoin ja näihin liittyvin sovintoneuvotteluin.

Ongelmallisimmat tilanteet liittyvät hyvin usein asuntokauppaan taikka asunnon tai taloyhtiön korjaussaneeraukseen, kun myyjä ja ostaja tai rakentaja ja rakennuttaja ajautuvat erimielisyyksiin.

Lähestymme asumisen juridiikkaa ratkaisuhakuisesti, pyrkien usein saavuttamaan sovinnon osapuolten välillä. Riitojen kärjistyminen ja pitkittyminen on riidan osapuolille usein kallista ja henkisesti kuormittavaa. Jos tilanteesi ei kuitenkaan ratkea sovinnollisesti ja ilman jämäkkää puolenpitoa, olemme tukenasi kaupan hinnanalennus- ja purkuneuvotteluissa sekä mahdollisessa oikeudenkäynnissä.

Ota yhteyttä puhelimitse...

... tai varaa aikasi netissä.

Jätä meille viesti

Taloyhtiölle, osakkaalle ja isännöitsijälle

Kiinteistökaupan osapuolelle

Asuntosijoittajalle ja vuokralaiselle